Což takhle dát si vývar z dlažby nebo tramvajové ragú? Skupina umělců obsadí prostory bývalé klášterní kuchyně Gabriel Loci a pokusí se připravit bohaté menu z ingrediencí, které nabízí městská džungle. Příprava – kuchyně – výdej. Krájíme, sekáme, dusíme, smažíme, upravíme a servírujeme. Ochutnávejte očima.

 

Budeme podávat dokumentární portréty Petra Nikla, radostné hrátky z periferií vymaceruje Obras Akrobad, Terezie Unzeitigová a Michaela Pospíšilová Králová, fantazie filtrované Evou Bystrianskou pak následují temnější vize Barbory Balek nebo Tomáše Chadima. Svůj pohled zvenčí ukáže Jiří Havrda a Daniel Poláček, ten úplně zevnitř pak David Mužík. K osvěžení Martin Skalický poradí, co s přezrálou historií a jak rozvíjet možnosti metra ukáže Jana Hunterová.

 

Město je výzva i odpověď a v naší kuchyni ho chceme rozebrat na atomy, oloupat a zase smíchat do prapodivného výsledku. Ať už půjde o guláš či delikátní poke bowl, výstava je bez lepku, bez laktózy a bez skrupulí. Seznam alergenů je k dispozici u vstupu. Jste v bezpečném prostředí.

 

kurátoři: Michaela Pospíšilová Králová, David Mužík

místo konání: bývalá kuchyně kláštera Gabriel Loci (vstup od letního kina)

otevírací doba: út–ne 14–21 h